#

Projecte d’obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat a l’Espelt

Aquest projecte consisteix en l’obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllada formada per Planta Baixa i Planta Pis.

L’objectiu principal d’aquest projecte era situar la casa de forma oberta cap a les vistes d’un paisatge campestre com és la zona natural de l’Espelt.

Les directrius principals que ens va donar el client era un programa dotat per una cuina amb una zona de taula per menjars diaris separada del menjador/sala, una suite amb vestidor i bany complet, dues habitacions per a dues nenes i una sala diàfana per utilitzar com a sala de jocs, sala de descans i un despatx de treball.

La proposta volumètrica i formal segueix l’estètica de casa rural amb cobertes inclinades.

La peça de la cuina s’obre cap al jardí amb vista als camps i delimita el jardí generant un espai cobert per dinars i sopars d’estiu.

L’entrada de la casa divideix la zona de garatge i taller de la zona de dia de l’habitatge. Mentre que a la Planta Primera s’organitzen les estances de nit i de descans.

La relació amb l’exterior era una premissa molt important des de l’inici, i per això amb la col·laboració del client es va optar per crear unes grans obertures que connecten l’interior amb l’exterior emmarcant certes visuals.

També es projecta una terrassa a la Planta Pis en la cantonada de la casa, espai de relació directa amb l’exterior i les vistes al paisatge.

La materialitat exterior va ser una premissa del client, es volia utilitzar l’obra vista com a material principal de colors naturals i clars.

La proposta combina la textura del SATE (material que permet un aïllament molt eficient per l’exterior) amb l’obra vista i es contrasta amb detalls metàl·lics com són les fusteries, les baranes i alguns detalls de composició estètica.