#

Projecte d’obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat al Bruc

Aquest projecte consisteix en l’obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat format per Planta Soterrani, Planta Baixa i Planta Sota coberta.

Ens trobem amb una parcel·la amb molt desnivell situada als límits del municipi, i amb límit al torrent del Bruc. Per tant, té unes molt bones vistes cap a la muntanya de Montserrat.

L’objectiu principal d’aquest projecte era situar la casa de forma oberta cap a les muntanyes de Montserrat, i per això es proposa crear una L que alhora delimita el jardí més privatiu del jardí d’accés.

Les directrius principals que ens va donar el client era un programa dotat per una cuina oberta al menjador/sala, una suite amb vestidor i bany complet, dues habitacions de matrimoni i una sala diàfana a sota coberta per utilitzar com a sala de gimnàs.

La proposta volumètrica i formal es defineix com una combinació de dues cobertes en direccions oposades que emfatitzen les directrius marcades en planta. Aquestes dues directrius venen definides per les dues ales de la L, una ala amb la zona de nit i zones de servei, i l’altra ala oberta i destinada a zona de dia on se situa una cuina i una sala /menjador amb vistes a Montserrat.

L’articulació o el trobament d’aquestes dues ales serà destinat a l’accés i a la connexió vertical de les 3 plantes mitjançant una escala i un ascensor.

També es projecta una terrassa integrada amb la coberta a la Planta Sota coberta amb vista a la muntanya.
El moviment de terres es realitza de manera calculada de manera que tota la terra que s’extreu es pugui reutilitzar en la mateixa parcel·la per anivellar el terreny.

La materialitat exterior es basa en la combinació de la pedra calcària de la zona amb el SATE (aïllament per exterior per optimitzar les prestacions tèrmiques interiors), de manera que se li atorga un estil Mediterrani i integrat amb el paisatge.